23. jaanuar 2012

Kihilised küpsised





Retsept pärit:
http://kairit99.blogspot.com/2010/05/kihilised-kupsised.html


Küpsisekihid:
350 g võid
350 g (~4 dl) suhkrut
350 g (~6 dl) nisujahu
9 muna

Vahele:
u 1kg veidi hapukamat moosi(originaalretseptis 600g,aga mul läks tunduvalt rohkem.Kasutasin rabarberi-õuna ja pohla-õunamoose :)

Šokolaadiglasuur:
400 g tumedat või piimashokolaadi
1/2 dl kohvikoort
50g valget sokolaadi


Valmistamine:
Vahusta toasoe või pehmeks vahuks, sega juurde jahu. Tekib suhteliselt tihke mass.
Teises nõus vahusta munad koos suhkruga kohevaks. Siis sega osade kaupa munamass jahu-või segule, saad vedelapoolse ühtlase taina.
Määri saadud tainas viiele küpsetuspaberile(igale plaadile läheb umbes 300g valmistainast) ja küpseta need eraldi 200-kraadises ahjus kuldseks,suurel ahjuplaadil. Aseta esimene küpsenud küpsisepõhi kandikule, määri sellele keedist, pane sinna peale teine küpsisepõhi ja keedist ja nii kõik viis kihti. Pealmisele põhjale keedist ei määri vaid see kata šokolaadiglasuuriga (tükelda shokolaad kaussi, lisa kohvikoor ja kuumuta seda pidevalt segades, madalal temperatuuril, kuni mass on ühtlane).Sulata ka valge sokolaad.Pane okolaad väiksesse kotti,otsa tee auk.Nüüd tõmba üle kogu koogi valge sokolaadiga peenikesed triibud. Siis võta hambatikk ja tõmba risti valgete sokolaadi joontega hambatikuga,vasakult paremale ja teine paremalt vasakule ja nii kogu koogi ulatuses.
Pane külmkappi pariks tunniks tahenema ja siis lõika tükkideks.Võib ka natuke varem lõigata(kuni pole täitsa jahtunud,siis ei teki oh,et glasuur pealt mõraneks) ja pane pärast külma tagasi :)

Head isu!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar