21. märts 2010

Kroon

Vaja läheb:
15cm läbimõõduga koogivormi(mina tegin potis kuna nii väikest vormi pole,panin poti ahju :D ).

Kõigepealt küpseta 15cm läbimõõduga põhi ja 20*30 cm tordipõhi.
Tordipõhjaretsept on sama nii 15cm läbimõõduga põhjal kui ka 20*30cm põhjal.
2muna
1dl suhkrut
0,5dl jahu
0,5dl kartulitärklist
1tl küpsetuspulbrit.

Vahusta toasoojad munad suhkruga heledaks vahuks.Sega tärklis,jahu ja küpsetuspulber omavahel ja sõelu munavahu hulka ettevaatlikult.Kalla tainas küpsetuspaberiga voodertatud pannile ja küpseta 225 kraadi juures 5-7 minutit,kuni küpsetis on pealt kaunilt pruun..

Nüüd siis tordi juurde....

edasi Vaja läheb:

Vahele:
apelsini või laimidžemmi-mina poest ei leidnud kumbagi,panin vaarikakeedist.

TÄIDIS:
300g maitsestamata toorjuustu
3dl vahukoort
1,5dl või pisut rohkem(enda maitse järgi) tuhksuhkrut
2tl vaniljesuhkrut
2sidruni riivitud koor ja mahl(panin 1 sidruni oma,kuna 2 on liiga palju mu arust.

Üldse tuleb minu arust seda täidist liiga palju .... Aga no see sobibka niisama süüa :D või võib ka sügavkülmutada järgmiseks korraks :)

KAUNISTAMISEKS!

Krooni servale kookoshelbeid.
Krooni sisse marmeldaaditükikesi või muud kaunistuseks sobilikku :)

Küpseta tordipõhjad.Jahuta ja lõika ümmargune põhi pooleks.Kata alumine pool džemmiga (mina panin ka seda täidist sinna džemmile veel peale,kuna seda jäi lihtsalt üle) ja tõsta teine pool peale.
Täidiseks mikserda toasoe toorjuust kokku ülejäänud ainetega. Jäta 1/3 sellest krooni servadeks.Ülejäänuga kata tort pealt ja külgedelt.
Mõõda ära tordi kõrgus.Lõika kandilise tordipõhja servad sirgeks(kui vaja).Lõika põhjast ühesuurused ristkülikud,mille laius on 2cm ja kõrgus 2cm tordi kõrgusest pikem.
Kata ristkülikud kreemi sisse ja siis kookoshelveste sisse.Selleks vala kookoshelbed kaussi või taldrikule.Torka korraks ristkülikute väliskülg kookoshelvestesse ja aseta need üksteise kõrvale ringselt ümber tordi.Krooni peale puista marmeldaasi tükikesed või muu kaunistus...

Head Isu!











Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar