15. juuli 2011

Boamadu




Minu pisike piiga sai 2a.Mõtelsime suurema lapsega tükk aega,et milline tort valmistada Liisule.Jõudsime otsusele,et teeme ussitordi ja seda põhjusel,et Liise esimene sõna oli USS ;)

Põhjadeks on vaja kahte ümmargust biskviitpõhja(läbimõõt 26-28cm).Võib osta poest,aga võib ka ise valmistada:

4muna
2dl suhkrut
1dl jahu
1dl kartulitärklist
2tl küpsetuspulbrit

Vahusta toasoojad munad suhkruga korralikult tugevaks vahuks.Sega kartulitärklis,nisujahu ja küpsetuspulber omavahel.Sõelu munavahu hulka ja sega ettevaatlikult ühtlaseks.Kalla tainas küpsetuspaberiga vooderdatud ahjuplaadile.Küpseta 225 kraadises ahjus 5-7minutit,kuni biskviit on kaunilt pruun ja läbiküpsenud.
Küpseta 2tk

Täidiseks
4dl aprikoosimarmelaadi
300-400g kohupiimapastat
soovi korral 1dl vahukoort(vahustada vaja)

Kaunistamiseks

2dl vaniljepudingut
2dl kookoshelbeid
rohelist ja kollast toiduvärvi
tumedat sokolaadi
2karamelli silmadeks
punast marmelaadi riba keeleks

Lõiks mõlemad tordipõhjad pooleks ja kata mõlemal alumine biskviit aprikoosimarmelaadiga ja kohupiima-vahukooreseguga.Tõsta pealmised biskviidid tagasi peale ja kata vaniljepudinguga mõlemad biskviitkoogid.Lõika mõlemad koogid kaheksaks kolmnurgaks.

Värvi kookoshelbeid rohelise-kollase toiduvärviga(annavad eriti mürgise efekti).Kui kookoshelbed ei maitse,kasuta suhkrut.
Tee nüüd torditükkidest madu,jäta üks kolmnurk peaks ja teine sabaks.Sulata sokolaad ja joonista sellega maole sakid.Pane pähe silmad ja tee neile sokolaadist täpid keskele.Pane marmelaadiriba keeleks :)

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar