15. september 2010

Vaarika Ambroosiatort


Põhi:• 2 muna
• 1 dl suhkrut
• 75 g sulavõid
• 1 dl jahu
Täidis:• 300g kohupiima
• 2 dl vahukoort
• 400g vaarikaid
• 2 tl sidrunimahla
• 1/2 dl suhkrut
• 2 tl vaniljesuhkrut
• 7 zhelatiinilehte
• 1/2 dl vaarikamoosi

Valmistusõpetus:
Põhjaks vahustatakse hoolega munad ja suhkur. Juurde segatakse sulavõi ja jahu. Küpsetatakse rõngasvormis (Ø 20 cm), 175°C selliseks pruuniks nagu tordipõgi peab olema.

Täidiseks:
Vahusta vahukoor.Pane zhelatiinilehed külma vette likku.Sega kohupiima hulka pooled vaarikatest, sidrunimahl ja suhkur. Siis lisa ettevaatlikult juurde vahukoor. Pigista zelatiinilehtedest vesi välja ja sulata väikses nõus, pliidil nõrgas, nõrgas kuumuses. Nirista, zhelatiin peene joana kogu aeg segades kohupiima-vahukoore segusse.
Lõika koogipõhi pooleks ( põhi oleks nüüd hea panna veidike väiksemasse rõngasvormi, u. Ø 18cm). Kalla põhjale täidis ja vajuta koogipõhja teine pool kergelt täidisele. Pane kook vähemalt 3 tunniks külmkappi tarretuma. Siis määri koogile õhuke kiht vaarikamoosi, lao ülejäänud vaarikad tordile. Võid üle pintseldada veel mingis mahlas sulatatud zelatiiniga.

Kaunista vastavalt soovile :)

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar