5. mai 2010

šokolaadi tort puuviljadega




Vormile läbimõõduga 28cm.
PÕHI:
200g jahu
20g kakaopulbrit
50g suhkrut
1pakk vaniljesuhkrut
100g võid
1muna
soola

KREEM:
250g rõõska koort
100g suhkrut
2sidruni riivitud koor
3sl sidrunimahla

KATE:
250g maasikaid
4kiivit
4apelsini

LISAKS:
võid vormi määrimiseks
jahu rullimiseks

Pane jahu,kakao,suhkur ja vanilje kaussi.Lisa võitükid,muna ja sool.Sõtku kiiresti siledaks tainaks ja hoia kaetult 30min külmas.
Määri vorm võiga.Rulli tainas jahuga puistatud tööpinnal veidi suurema läbimõõduga ringiks,kui vorm.Pane vormi,kujunda serv,torka kahvliga põhjasisse auke.Hoia 15min külmas.
Kuumuta ahi 200 kraadini. Küpseta torti ahjus 10-15min. Võta vormist välja ja lase jahtuda.
Pese ja puhasta maasikad ning lõika viiludeks.Koori kiivid ja viiluta.Apelsinid lõika sektoriteks.
Vahusta rõõsk koorr kreemjaks.Sega huka sidrunmahl ja riivitud koor.
Jaota kreem ühtlaselt tordile ja kaunista ettevalmistatud puuviljadega tähekujuliselt.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar