17. november 2010

Meekook



Koostis:3
sl mett
2.5 dl suhkrut
3 muna
2 tl söögisoodat
6 dl nisujahu

Hapukoorekreem:
0,5 kg hapukoort
u 400-500g magusat kondentspiima

Valmistamine:
Vahusta munad kohevaks vahuks.
Kuumuta potis mesi ja suhkur. Kui segu on tõusnud keema, tõsta pott tulelt ja lisa kohe munavaht. Sega juurde sooda, sega läbi. Lisa jahu ja sega tainas ühtlaseks.
Jahuta tainas (võimaluse korral pane külmkappi tahenema) ja vormi jahusel laual piklikuks tükiks. Jaga 6 osaks.
Rulli tainast 24 cm läbimõõduga ümmargused tainakettad - seda on kõige parem teha kohe küpsetuspaberi peal, sest tainakettad on hästi õhukesed.Rullida on tegelikult väga raske seda tainast.Ise surusin vormi põhja kätega  Küpseta ükshaaval ahjuplaadil 3-5 minutit 225kraadises ahjus.
Lase kihtidel jahtuda.
Sega hapukoor kondentspiim ning määri kreem jahtunud kihtide vahele. Kõige lõpus purusta üks tainaketas köögikombainis või tainarulli abil peeneks puruks ja puista tordile.
Hoia torti järgmise päevani külmikus ja tasanda ääred noaga ühtlaseks.



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar