14. veebruar 2011

Kirsitarretisega kohupiimakook




Retsepti algne idee pärineb :
http://mannukoogid.blogspot.com/2010/02/kirsitarretisega-kodujuustukook_14.html
Ise muutsin agamõningad asjad ümber.

Minu retsept:


250 g Juubeli tordipulbrit
40 g margariini või võid
200g kohupiima(kasutasin vaniljemaitselist)
180g kohupiimapastat(samuti vaniljemaitseline)
1 dl vahukoort
2 spl želatiinipilbrit
600 ml kirsikompott
20 g želatiinipulbrit

Juubeli tordipulber segada sulatatud margariiniga, vajutada tordivormi põhja(ideaalne on lahtikäiv 24cm koogivorm) ja küpsetada 200 kraadi juures 10-15 minutit. Lasta jahtuda. Sega omavahel kohupiim ja kohupiimapasta, juurde lisada vahustatud vahukoor. kohupiima -vahukoore segusse valada vees paisutatud ja sulatatud želatiin. Valada segu Juubeli tordipulbri põhjale. Lasta ära hanguda(külmkapis läheb umbe 1h selleks). 20 g želatiini paisutada vees ja sulatada kuumaveevannis. Valada see ettevaatlikult kirsikompoti hulka. Kallata kompott koogile kõige peale. Lasta külmikus ära tarduda.
Minul läks viimase želatiiniga midagi nihu ja pidin muud välja mõtlema,kuna želatiin sai otsa ka :D Aga õnneks oli mul olemas želatiinilehti(8tk),Panin need paisuma 5min külma vette.Samal ajal ladusin kompotikirssidest südame koogile peale.
Kompoti vedelikku jäi mul umbes pool liitrit(vb natuke vähem). Nüüd pigista želatiinilehtedest vesi välja,pane suuremasse plastikanumasse ja sulata veevannil täielikult. Kui želatiinilehed on sulanud siis vala kompotivedelik aeglaselt,samal ajal segades želatiini sisse(ära vastupidi tee). Nüüd vala see üle kogu koogi. Pane külmkappi tarduma(mõned tunnid ikka läheb aega,aga ma panin korraks sügavkülma,siis sai kiiremini ).

Hästi maitsev kook on :)

1 kommentaar:

  1. üldiselt ei soovitata Zelatiiniga asju sügavkülma panna,aga kui sul õnnestus siis on hästi.
    maitsev näeb küll välja.

    VastaKustuta