28. mai 2010

Karutort


Sellise mõmmi tegin oma nooremale tütrele 1a sünnipäevaks :) Võikreemiga ma muigui rahule ei jäänud,aga no esimest korda tegin ja ehk on andeks antav. Natuke suhkruseks jäi ja kuiv.Aga teinekord üritan paremini teha.Retsept peaks olema õige-ju ma ise midagi valesti tegin või kasutasin mingit vale komponenti!

Põhi:
Ostsin ümmarguse kolmekihilise põhja(oli ehk 28cm läbimõõduga) poest,millest siis üritasin sellise karu välja lõigata 
immutamiseks:
1/4 klaasi vaniljepiima (piim+vaniljesuhkur)

täidis:
1-1½dl vaarikamoosi
2,5dl mustikaid(püreestatud)
2dl vahukoort
2dl vaniljekreemi(Selliste kogustega tuleb vaniljekreemi rohkem: 2dl kohvikoort,½ vaniljekauna,2 muna,25g suhkrut, Pane koor potti, kraabi juurde juurde vaniljeseemned ning pista ka kaun potti, kuumuta. Vispelda kausis munakollased ja suhkur. Võta vaniljekaun potist välja. Vala kuum koor samal ajal vispeldades munasegusse. Vala segu potti ja tõsta tulele ning kuumuta pidevalt segades kuni kreem pakseneb. Lase jahtuda.)
Valmista vaniljekreem, lase jahtuda. Vahusta koor ja sega vaniljekreemiga kokku. Lisa mustikad. Pintselda esimene küpsisekiht kergelt vaniljepiimaga üle, määri peale õunamoos. Kata 1/3 kreemiga. Korda sama tegevust 2 korda. Tõsta tort järgmise päevani külmkappi.
Seda täidist tuli ka liiga palju,aga seda saab kasutada mõne teise koogi vahele või siis tee täidist vähem,kasutades vähem vahukoort ja vaniljekreemi!

Võikreem(kaunistamiseks)
Värvida saab kakaopulbriga ja värvilise tuhksuhkruga
150g võid
300g tuhksuhkrut,
1spl piima
1spl vaniljesuhkrut
Või vahtu ja pool suhkrust juurde sõeluda. Lisada piim, vaniljesuhkur ja seejärel ülejäänud suhkur.



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar