5. oktoober 2010

Rummi-šokolaaditort





Siin on originaal retsept.Aga kui ma nüüd seda torti tegin,siis mull tundus et põhjad tulid ikka liiga õhukesed.Teine kord teeksin topeltkogustega põhja.
Samuti on siin kirjas et küpseta põhi ja siis lõika kolmeks,aga seda on suht raske teha,eriti kui see põhi tuleb niigi imeõhuke. Lihtsam on jagada tainas 3ks ja küpsetada põhjad erladi valmis.Selge on see et siis on ka 20-30 min küpsetust liiga palju.Vaata ise millal valmis on,katsu tikuga.Aga ajaliselt umbes 10min.



Põhi:
4 muna
4 spl suhkrut
4 spl leiget vett
4 spl jahu
4 pl tärklist
2 spl kakaod
1 tl küpsetuspulbrit

Kreem:
150 g võid
150 g tuhksuhkrut
5 spl kakaod (mõrudat)
1 muna
1 spl vaniljesuhkrut
2 spl rummi või veidi rummiessentsi
2 spl piima

Immutamiseks rummi-vee segu

Kaunistamiseks
100 g tumedat šokolaadi (Bitter)
1 dl rõõska koort (35%)
50 g valget šokolaadi

Kõigepealt küpseta põhi. Eralda munavalged kollastest. Vahusta munavalged tugevaks vahuks. Munakollased vahusta leige veega heledaks vahuks, siis lisa suhkur ja vaniljesuhkur ning vahusta veel. Tõsta munavalgevaht munakollasekreemile, sega veidike läbi. Sõelu peale eelnevalt omavahel segatud jahu, tärklis, kakao ja küpsetuspulber. Sega õrnalt ühtlaseks. Vala küpsetuspaberiga vooderdatud vormi (26-28 cm). Küpseta eelsoojendatud ahjus 180* 20-30 minutit (katsu küpsust tikuga). Lase põhjal enne kreemiga katmist täielikult jahtuda.
Kreemi tarvis vahusta toasoe või tuhksuhkruga heledaks vahuks. Mikserda juurde muna ja vaniljesuhkur. Lisa piim, rumm ja kakao ning sega korralikult läbi.
Lõika põhi kolmeks. Immuta põhjad vee-rummi seguga. Kaks alumist kihti kata kreemiga. Aja koor kuumaks ja sulata selles šokolaad ning kata sellega pealmine koogikiht. Kaunista vastavalt soovile .

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar