26. jaanuar 2011

"Hamstri" tort Evale




Biskviitpõhi:
7muna
3dl suhkrut
u4dl jahu
1,5tl küpsetuspulbrit
Vahusta munad suhkruga tugevaks vahuks ja lisa õrnalt jahusegu. Vala tainas määritud ja riivsaiaga üleraputatud vormi(kas 28cm läbimõõduga või 20*30cm ) ja küpseta 200 kraadi juures u. 30 minutit. Löö vormist välja veidi jahtununa. Lõika kolmeks kihiks.Võib ka taigna jaotada kolmeks võrdseks osaks ja kõik osad erladi küpsetada.

Immutamiseks:
piim+vanilje

Kuumuta piim,lisa vanilje.Jahuta

TÄIDIS:
300-400g moosi(kasutasin vaarikamoosi)
300gkohupiimapastat
2,5dl mustikaid(püreestatud)
2dl vahukoort
2dl vaniljekreemi(2dl kohvikoort,½ vaniljekauna,2 muna,25g suhkrut, Pane koor potti, kraabi juurde juurde vaniljeseemned ning pista ka kaun potti, kuumuta. Vispelda kausis munakollased ja suhkur. Võta vaniljekaun potist välja. Vala kuum koor samal ajal vispeldades munasegusse. Vala segu potti ja tõsta tulele ning kuumuta pidevalt segades kuni kreem pakseneb. Lase jahtuda.)
Valmista vaniljekreem, lase jahtuda. Vahusta koor ja sega vaniljekreemiga kokku. Lisa mustikad ja kohupiimakreem-sega. Pintselda esimene biskviidikiht kergelt vaniljepiimaga üle, määri peale moos. Kata 1/3 kreemiga. Korda sama tegevust 2 korda. Tõsta tort järgmise päevani külmkappi(piisab ka 3-5tunnist)


Veel vaja:
1dl vahukoort
viinamarju
Kohupiima+100g vahukoort
150-200g martsipani
Ruf toidutarretist 1pk


Vahusta vahukoor martsipani kinnitamiseks tordile.
Kata tort vahustatud vahukoorega,õrna kihina.


Rulli martsipan 3-4 ml paksuseks,eelnevalt tuhksuhkruga kaetud tööpinnal. Samuti määri kokku taignarull tuhksuhkruga,et martsipan sinna külge ei jääks(nagu rulliks tavalist pärmitainast). Rulli martsipan tordi kujuliseks. Nüüd kaunista täpselt nii nagu meeldib ;) Mina joonistasin peale Hamstri,kuna see tegelane Evale meeldib.Värvisin toiduvärvidega.

Pane kaunistatud martsipan koogile. Ümber lao pooleks lõigatud viinamarjad,peale vala toidutarretis(ruf).

Ümber tordi pritsisin tordipritsiga vahukoore,kohupiima segu(vahusta vahukoor,lisa kohupiim ja sega).

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar