28. mai 2010

Kaneelirullid


Siin on originaalretsept,aga ma muutisn kogused,kirjutan oma kogused sulgudesse,kuna ma ei taha eriti pärmiseid rulle :)

Koostis:
50 g pärmi (u 25g)
0.5 dl käesooja vett
100 g võid
3 dl piima
0.5 tl soola
1 dl suhkrut
1 tl uhmris peenestatud kardemoni
600 kuni 650 g nisujahu (umbes 12 dl)(mul kulus u 10dl)
(lisasin küpsetuspulbrit 1-2tl)

Tainas küll niipalju ei kerkinud,kui 50g pärmiga,aga mulle maitsesid hästi ja välimus ega maitse sellepärast ei muutunud ;)
sellest kogusest saab umbes 36tk ja meil söödi need 2 päevaga :D

Täidis:
100 g võid
1 dl suhkrut
0.5 sl jahvatatud kaneeli
Määrimiseks:
muna


Valmistamine:
Lahusta pärm soojas vees.
Sulata või väikeses kausis. Lisa toasoe piim ja vala käesoe segu pärmi hulka.
Sega juurde sool, suhkur ja kardemon. Sõtku vähehaaval juurde jahu, kuni saad ühtlase taina.
Kata tainakauss kilega või rätikuga ja lase soojas kohas tund aega kerkida.

Valmista täidis: sega sulavõi, suhkur ja kaneel.
Sõtku tainas kergelt jahusel laual läbi, jaota kolmeks.
Rulli iga osa 23x30 cm nelinurgaks.
Määri täidisega (vajadusel valmista täidist juurde) ja keera rulli, alustades laiemast servast.
Lõika rull 2-3 cm paksusteks viiludeks ja aseta saiad ahjuplaadile.
Küpseta 200-225kraadises ahjus 10-15 minutit.




Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar