15. august 2010

Napoleoni kook



Minu esimene katsetus,teha Napoleoni kooki. Aga suht maitsev tuli ,kuigi mulle tundus et kreem jäi natuke liiga vedel.Aga noh teinekord tuleb ehk päris see õige :)
Selle tegemine võtab küll aega,aga tegelikult pole see nii keeruline nagu paljud arvavad!

Taigen:
300 g Veski Mati "Suurepärane nisu" nisujahu ( rullides venib, tavalist jahu raskem rullida)
150 g võid
1 muna
0,5 tl soodat
2 spl suhkrut
0,5 tl soola
100 g hapukoort

Kreem:
4 muna
10 spl suhkrut
1 tl vaniljesuhkrut
4 spl jahu
1 l piima
30 g võid

Taigna jaoks pane kaussi kõik koostisosad ja näpi taignaks. Pane taigen 12h külmkappi(aga piisab ka 2st tunnist,kui pole palju aega oodata) külmkappi. Kuna kreem jahtub päris pikalt võib seda kohe tegema hakata. Eralda munakollased munavalgetest. Vahusta munavalged ja teises kausis munakollane suhkru ja vaniljega. Pane keema piim ja lisa sellesse või. Kui piim on soe võta sealt üks kulbitäis ja lisa miksriga munakollase segule ning ka kogu jahu kogus mikserda sinna. Kui piim keeb, lisa munakollase-jahu segu miksriga piimale ja kõigeviimasena munavalgevaht. Jahuta kreem. Võta külmkapist taigen ja jaota 4ks võrdseks osaks.Rulli iga osa suht õhukeseks. Küpseta iga lehttaigna plaat eraldi 24 läbimõõduga ümmarguses vormis 7-10 min 200 kraadi juures. Ringi väljalõikamisel järele jäänud taigen rulli lahti ja pane ahjuplaadile küpsema, et kasutada see tordi kaunistamisel puruna. Jahuta kihid ja tõsta vaheldumis kreemiga vaagnale. Pane kook külmkappi vähemalt 5 h.ks -aga parem kui saab seista 12h.

2 kommentaari: