3. oktoober 2011

Rebitav kaneelisai


Retsept pärit:
http://maitsevseiklus.blogspot.com/2011/04/kaneeliloots-ehk-rebitav-kaneelisai.html

Üks hästi hea suutäis :)

Tainas:
5,5 dl jahu
0,5 dl suhkrut
2 tl kuivpärmi
0,5 tl soola
60 g võid
0,6 dl piima
0,5 dl vett
2 muna (soovitavalt kodukana munad,see teeb sai ilusaks kollaseks)
1 tl vanilliekstrakti

Täidis:

2 dl suhkrut
2 tl kaneeli
0,5 tl muskaati
60 g võid

Taina jaoks sega suures kausis kokku 4 dl jahu, suhkur, pärm ja sool.
Klopi teises kausis lahti munad.
Kuumuta väikses potis piima ja võitükke seni, kuni või on sulanud. Tõsta pott tulelt ja vala juurde vesi ja vanilliekstrakt, sega ning lase veidi jahtuda. Vala vedelik jahusegu hulka ja sega, seejärel lisa munad ja ülejäänud jahu ning sega kuni tainas on ühtlane. Tainas jääbki selline kleepuvat sorti.
Pane tainapall suurde õlitatud kaussi toidukille ja rätiku alla ja jäta tunniks sooja kohta kerkima.
Kuni tainas kerkib, valmista täidis- selleks sega kokku suhkur, kaneel ja muskaat. Sulata või ja lase sellel isegi veidi pruunistuda(soovitan kindlasti natuke pruunistada,see annab mõnusa maitse ja lõhna) :).
Kerkinud tainasse sõtku umbes 2 supilusikatäit jahu ja lase 5 minutit kerkida. Seejärel rulli tainas kergelt jahusel laual õhukeseks ja ristkülikukujuliseks.
Seejärel pintselda tainas üle sulavõiga ja puista peale kaneelisegu.





Lõika tainas noaga kuueks pikaks ribaks ja tõsta üksteise peale




ning see kuhi lõika omakorda kuueks ruuduks.






Nüüd on Sul kuus kuhja, mis tuleb võitatud keeksivormi laduda nagu raamatulehed.






Lase siis saial vormis veel 30- 45 minutit rätiku all kerkida ja küpseta eelkuumutatud ahjus 180 kraadi juures 30- 35 minutit.
Lase saial vormis 30 minutit jahtuda




ja eemalda seejärel vormist ning serveeri.




Head isu!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar