27. jaanuar 2011

Brita kook



Üks väga hea ja maitsev kook,mida on väga lihtne valmistada.Parim söömiseks on ta järgmisel päeval,nt täna teed ja homme sööd :)

Retsept on pärit:
http://www.perenaine.ee/index.php?option=com_content&view=article&id=343:brita-kook&catid=8:magusad-kuepsetised&Itemid=6

Põhjad:
■3 munarebu
■1 terve muna
■1 dl suhkrut
■150 g võid
■2,5 dl jahu
■1 tl vanillisuhkrut
■2 tl küpsetuspulbrit

Besseekiht:
■3 munavalget
■1,5 dl suhkrut
■1 dl mandlilaaste

Täidis:

■2,5 dl vanillikastet või vahukoort.Jälle jagan oma arvamust ja minu arvates on vahukoor just see õige.
■200 g vaarikaid, punaseid sõstraid või väikesi maasikaid.Minu arust õigesse Brita kooki käivad siiski vaarikad,siis on ikka kõige parem.


Mikserda munakollased, terve muna ja suhkur kohevaks tugevaks vahuks. Lisa sulatatud ja jahutatud või, seejärel eelnevalt läbi segatud kuivained. Laota tainas küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile(kasutasin 30*40). Beseemassiks mikserda munavalged ning lisa vahustades vähehaaval suhkur. Jaga mass lusika abil kuhjakestena tainale(kui kasutad samuti suurt ahjuplaati,siis jaga beseekiht vaid poolele taignapinnale.Kui aga kasutad näiteks 20*30 vormi,siis pane beseekiht üleni peale) ja silu noaga ühtlaseks õhukeseks kihiks. Raputa peale mandlilaastud ja küpseta alumisel siinil 175-kraadises ahjus 20 minutit.

Tõsta restile jahtuma. Lõika täiesti jahtunud kook pooleks ning kata üks pool vanillikastme(vahukoore) ja marjadega. Kata kook teise poolega(peale jäta ikka beesekihiga pool).
Raputa üle tuhksuhkruga.

NB!Kui marjad on külmutatud,siis soovitan peale panna marjadele tuhksuhkrut,muidu natuke hapuks jäävad marjad.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar