10. mai 2010

Taevalik šokolaaditort



Kasutada võik kreemis kolme erinevat sokolaadi.
Parima maitse saavutab tort alles järgmisel päeval, seega tuleb pisut kannatust varuda, enne kui maiustama saab hakata :)
12-le

Põhi:
3 dl nisujahu
0,75 dl rukkijahu
1 dl kakaopulbrit
4 sl suhkrut
150 g võid
4 sl külma vett

Täidis:

100 g võid
2,5 dl fariinsuhkrut
3 muna
3 sl kakaopulbrit
100 g šokolaadi
2 dl kohvikoort

Kate:
2 dl vahukoort
100 g toorjuustu
3-4 sl tuhksuhkrut

Parim abimees selle tordi valmistamisel on jällegi köögikombain. Kõigepealt sõelu jahud ning kakaopulber (köögikombaini) kaussi, lisa suhkur ning pehme või ja sega. Vala juurde 4 sl külma vett ja sega veel kuni tekib ühtlane ilus taignapall. Pane tainas 15 minutiks külmkappi. Määri 26 cm tordivormi põhi ja ääred võiga ning suru taigen vormi põhja ja äärtele. Küpseta 190 kraadi juures 15 minutit. Kui põhi küpsedes üles paisub, torka tikuga väike auk sisse, siis vajub põhi ilusasti alla tagasi.
Samal ajal kui tordipõhi küpseb valmista täidis: vahusta toasoe või fariinsuhkruga, lisa munad ja kakaopulber. Sulata šokolaad kuumaveevannil. Lisa taignale kohvikoor ja sulašokolaad ning mikserda ühtlaseks. Kalla täidis tordipõhjale ja küpseta 170 kraadi juures 40 minutit.
Jäta ahjust välja võetud tort jahtuma ning tõsta koos vormiga ööseks külmkappi. Järgmisel päeval eemalda koogivorm, tõsta tort alusele ning kaunista vahukoore-toorjuustukreemiga. Selleks vahusta rõõsk koor suhkruga ning sega toasooja toorjuustuga kreemiks. Määri kreem tordile ja kaunista kakaopulbri ja šokolaadikaunistustega.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar