5. august 2010

Tikri-martsipanikook




Vaja läheb:

4 suurt muna
3 dl suhkrut
150 g riivitud martsipani- või mandlimassi
4 dl nisujahu
demerara või pärlsuhkrut
50 g võid
5 dl puhastatud tikreid

Valmistamine:

Vahusta munad suhkruga kohevaks heledaks vahuks.
Riivi martsipanimass jämedalt, lisa muna-suhkruvahule. Lisa jahu, sega hoolega.
Kalla tainas võitatud ja riivsaiaga ülepuistatud Ø 23 cm koogivormi.
Puista peale puhastatud tikrid, raputa peale demerara või pärlsuhkrut. Kõige peale natuke võitükikesi.
Küpseta 200kraadises ahjus umbes 45 minutit, kuni kook on küpsenud.



1 kommentaar:

  1. See kook on SUl päris kena väja tulnud, Krisly! Kuidas maitses?

    VastaKustuta