2. veebruar 2011

Linnupiimatort




Retsept :
http://www.kirss.net/index.php?option=com_content&view=article&id=2648:linnupiimakook-ueks-parimaid-magustoite&catid=38:koeoeginurk&Itemid=58

Valmistusained:
Tainas: 4 muna, 150 g suhkrut, 150 g nisujahu
Suflee: 10 muna, 300 g suhkrut, 200 g võid, 200 ml piima, 30 g želatiini, 1 sl nisujahu
Glasuur: 5 sl suhkrut, 4 sl vett, 3 sl kakaod, 30 g võid

Kuidas teha:

1. Lisa želatiin 150 g keedetud külma vette ning lase 1 tund seista.
2. Taina valmistamiseks vahusta munad suhkruga.
3. Lisa jahu, sega hoolikalt.
4. Määri küpsetusvorm võiga või kata küpsetuspaberiga. Vala tainas küpsetusvormi. Küpseta 25-30 minutit 180 kraadi juures.
5. Suflee valmistamine. Eralda munakollased ning sega need 150 g suhkruga.
6. Lisa piim, sega.
7. Lisa jahu, sega korralikult. Soojenda saadud massi veevannil, kuni segu pakseneb. Seejärel jahuta.
8. Lisa jahutatud massi pehme või, sega mikseriga. Kuumuta želatiini selle täieliku lahustumiseni
9. Vahusta munavalged, lisades näpuotsatäis soola.
10. Lisa ülejäänud 150 g suhkrut ning vahusta paksu vahu moodustumiseni.

11. Lisa želatiin ning sega. Sega jahutatud munakollase-suhkru mass munavalgetega. Pane külmkappi.
12. Lõika biskviit kaheks osaks. Jäta alumine osa küpsetusvormi.
13. Kata biskviit sufleega.
14. Kata suflee biskviidiga. Jäta külmkappi 6 tunniks.

15. Glasuuri jaoks sega suhkur, vesi, kakao ja või ning kuumuta, kuni segu hakkab keema. Keeda 3-5 minutit ning jahuta. Kata kook glasuuriga ning jäta veel 1-2 tunniks külmkappi.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar