19. august 2010

Kihiline kohvi-toorjuustukook




Väga maitsev kook kohvisõpradele :)




Põhi:
10g kakaod
50g jahu
2 muna
60g suhkrut
0,5tl küpsetuspulbrit

Segada kokku kakao, jahu ja küpsetuspulber. Munavalged eraldada kollastest ning vahustada mõlemad eraldi 30g suhkruga tugevaks vahuks. Segada munakollased munavalge hulka ettevaatlikult, seejärel sõeluda juurde jahu-kakaosegu, segada ettevaatlikult, kohevust hoides läbi. Valada põhi küpsetuspaberiga kaetud 24cm lahtikäivasse koogivormi, küpsetada 180 kraadi juures umbes 12 minutit. Lasta jahtuda.

Toorjuustukreem:

180g rõõska koort 35%
4 munakollast
4-4,5tl želatiini
60g vett
90g suhkrut
250g toorjuustu

Panna želatiin vette paisuma .Teha vesivann, panna suurde potti vesi, mille peale asetada kauss, millesse lisada munakollased, suhkur ning paisunud želatiin koos veega. Ajada vesi potis keema ning kuumutada munasegu, samal ajal segades, kuni kuumus on umbes 80 kraadi. Lasta maha jahtuda ning siis lisada toorjuust.
Vahustada vahukoor kreemjaks vahuks, mitte väga tugevaks ning lisada ettevaatlikult toorjuustukreemi.
Kallata toorjuustukreem jahtunud põhjale. Ning asetada külmkappi tarduma. Kui toorjuustukreemi kiht on tardunud võib asuda pealmist kihti tegema (mina lasin koogil üleöö seista ja tegin hommikul pealmise kihi).

Kohvikreem:
1,5tl želatiini
100g piima
10g lahustuva kohvi pulbrit
1 muna
40g suhkrut
100g rõõska koort 35%

Asetada külm piim kastrulisse ning panna želatiin piima sisse paisuma, kui želatiin on veidi aega paisunud lisada kohvipulber. Kuumutada segu, samal ajal segades, aga mitte lasta keema tõusta.
Munavalge eraldada munakollasest. Vahustada munakollane 20g suhkruga heledaks vahuks. Lisada munakollane piima-kohvisegusse(samal ajal segades), kuumutada umbes 85 kraadini ning lasta jahtuda.
Rõõsk koor vahustada kreemjaks vahuks, lisada ettevaatlikult jahtunud kohvi-piimasegusse.
Viimasena vahustada munavalge 20g suhkruga tugevaks vahuks ning lisada kohevust hoides ettevaatlikult kreemi. Kallata kohvikreem koogile ning asetada kook 2h sügavkülma ning siis tavalisse külma kuni serveerimiseni.
Eemaldada ettevaatlikult koogivorm, märja noaga ääres libistades.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar