6. mai 2011

Pavlova



Retsept on pärit:
http://toidutegu.wordpress.com
Ma olen sellest koogist palju kuulnud,aga pole kunagi teinud,ma ei tea isegi miks.
Ämm palus nüüd teha,kuna üks ta töökaaslane väga kiidab seda.No sa tehtud ja tõesti väga maitsev ja suussulav suutäis :)

Vaja läheb:
5 munavalget
soola
2,5 dl suhkrut
2 tl maisitärklist
2 tl vanillsuhkrut
1 tl valge veini äädikat
u500g kohupiima või kohupiimapastat(vaniljemaitselist)
2,5dl vahukoort
maaikaid
kiivisid

Mikserda munavalged soolaga pehmete tippudega vahuks. Lisa suhkur ning vahusta, kuni saad tugeva läikiva vahu. Puista peale maisitärklis, äädikas ja vanillsuhkur ning vahusta veel. Tõsta munavalgevaht küpsetuspaberile ringi kujuliselt(võid ka ringi varem ette joonistada),parem kui ääred on natuke kõrgemad.Pane 160-kraadisesse ahju ja küpseta 10 minutit. Alanda kuumus 110 kraadini ja küpseta tund aega. Seejärel alanda kuumus 100 kraadini ja küpseta veel 10 minutit. Lülita ahi välja ja jäta kook tunnikeseks kinnise uksega ahju. Seejärel ava ahjuuks irvakile ja lase üleöö jahtuda.

Täidiseks vahusta vahukoor ja sega see kohupiimaga.Kata kogu tort kohupiima-vahukoore seguga.Tee seda vahetult enne söömist(kui liiga kaua enne söömist on täidid beseekihi peal olnud,siis vettib põhi läbi)!

Lõika maasikad ja kiivid sobivateks tükkideks ja pane koogile peale!

Head isu!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar