1. jaanuar 2012

šokolaadi-murelitort



Tegelikult originaalretseptis on tegemist sokolaadi-põldmarjatordiga,aga kuna mina ei leidnud Prsimast põldmarjakompotti,ostsin murelikompoti ja asendasin selle põldmarja kompotiga :)

Originaalretsept on siin:

http://retseptikas.blogspot.com/2011/01/sokolaadi-poldmarja-tort.html

Vaja läheb:


Põhi:
3 muna
2 dl suhkrut
4 dl jahu
2 tl küpsetuspulbrit
3 spl kuhjaga kakaod
100 g võid
1 dl piima

Täidis:
400 ml rõõskkoort
200 g šokolaadi (tavalist või valget)
1 purk põldmarjakopotti/murelikompotti või mõnd muud kompotti enda maitse järgi .
pool tassi kompotivedelikku
pool tassi kanget kohvi
150 g ehk ca 1/3 purk šokolaadi-maapähklikreemi




Tee nii:
Põhja valmistamiseks sega munad suhkruga. Lisa kuivained, sulatatud jahutatud või ja piim ning sega ühtlaseks massiks. Küpseta 24 cm läbimõõduga vormis 180 kraadi juures ca 40 minutit kuni põhi on keskelt korralikult küpsenud. Lase koogil täielikult jahtuda ning lõika siis kaheks kettaks. Alumine osa aseta lahtikäivasse küpsetuspaberiga vooderdatud vormi tagasi. Sulata šokolaad ja jäta jahtuma. Vahusta rõõskkoor ning sega juurde jahtunud šokolaad. Nõruta kompott (ära vedelikku ära viska!!!). Immuta põhja poole kohvi ja poole kompotivedelikuga. Aseta peale marjad (osa jäta kaunistamiseks). Seejärel nirista peale šokolaadi-maapähklikreem (kui see on liiga tahe, siis aseta purk mõneks minutiks sooja vette). Kata marjad poole vahukreemiga ning aseta peale põhja pealmine osa seda tugevalt alumise vastu vajutades. Pealmise osa võib julgelt sõrmedega auguliseks lükata, et see paremini läbi imbuks. Niisuta ülejäänud kohvi ja kompotivedelikuga. Kata tort vahukreemiga ning lase külmas seista vähemalt 7 tundi kuni üleöö.

Head Isu!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar