30. aprill 2010

Õuna-Mandlitort



18cm läbimõõduga vorm.

mandlibiskviit:
3 muna
1dl suhkrut
1dl jahu
0,25dl kartulitärklist
0,5 dl jahvatatud mandleid
0,5 tl küpsetuspulbrit
Vahusta munad suhkruga, lisa omavahel segatud kuivained. Vala taigen vormi ja küpseta 180-kraadises ahjus u. 35 minutit.

immutamiseks:
1dl vaniljepiima

õunatäidis:
300g õunatükke või -sektoreid
0,25dl vett
50g suhkrut
Pane õunad, suhkur ja vesi potti ning keeda kuni õunad pehmed.

50g martsipani

vaniljekreem:
2dl kohvikoort (või vahukoort)
½ vaniljekauna
2 muna
25g suhkrut

Pane koor potti, kraabi juurde juurde vaniljeseemned ning pista ka kaun potti, kuumuta. Vispelda kausis munakollased ja suhkur. Võta vaniljekaun potist välja. Vala kuum koor samal ajal vispeldades munasegusse. Vala segu potti ja tõsta tulele ning kuumuta pidevalt segades kuni kreem pakseneb. Lase jahtuda.

vanilje-vahukoorekreem:
1dl vahukoort + vaniljekreem
Vahusta koor ja sega kokku jahtunud vaniljekreemiga.

kaunistamiseks:
2dl vahukoort
100g röstitud mandlilaaste
tuhksuhkrut
Vahusta koor tugevaks vahuks.

Tordi valmistamine:
Lõika biskviit kolmeks kihiks. Immuta põhjakiht ning määri peale pool õunatäidisest, riivi selle peale pool martsipanist. Kata poole koguse vanilje-vahukoorekreemiga. Korda sama tegevust järgimise kihiga. Vajuta peale viimane biskviidikiht, immuta ja tõsta tort külmkappi maitsestuma.
Kata tort pealt ja külgedelt vahukoorega ning seejärel mandlilaastudega. Enne serveerimist raputa tort üle tuhksuhkruga ja kaunista soovi korral martsipanist õuntega.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar