5. mai 2010

Vastlakuklid

Retsept saab küll väga valel ajal üles pandud,aga no vast pole hullu.
Esimest korda elus tegin ise siis vastlakukleid vastlapäevaks.Ja ei saa nuriseda-päris head tulid :)



Retsept on pärit ajakirjas "Oma Maitse".

20tk:
Vaja läheb:
150g võid
1-2sl kardemoni
1,5+1dl suhkrut
1tl soola
5dl piima
50g presspärmi
1muna
u11dl jahu
100g mandlilaaste
4dl rõõska koort
1sl vaniljet
pintseldamiseks 1muna
Serveerimiseks kodust vaarika või mustsõstramoosi.
Sulata või ja maitsesta kardemoniga.Sega hulka sool ja 1,5dl suhkrut.Kuumuta piim käesoojaks ning lahusta selles pärm.Lisa segule üks muna.Nüüd alusta osade kaupa jahu lisamist ja segamist.Tainas peab jääma õrn ja pehme.Viimasena lisa maitsestatud sulavõi ning sega ühtlaseks.Jäta tainas umbes tunniks 30kraadi juurde kerkima.
Kui tainas on topeltsuur,vala see jahusele pinnale ning vormi õrnalt kätega lamedaks.Rulli nüüd tainas kolmandike kaupa kokku ühtlaseks kangiks. Seejärel lõika võrdse suurusega portsjonid.Vormi portsjonitest pallid. Aseta kuklid ettevalmistatud plaadile parajate vahemaade tagant 10. minutiks kerkima.Pintselda kuklite pinnad lahtiklopitud munaga.Soovi korral puista peale pärlsuhkrut.Küpseta 200kraadises ahjus umbes 20min.

Jahuta kuklid,lõika neil kaaned pealt ja uurista sisemus välja.Purusta mandlilaastud 1dl suhkru ning jahtunud kuklite sisuga ühtlaseks. Vahusta rõõsk koor vaniljesuhkruga kohevaks.Lisa mandlipuru ja sega ettevaatlikult ühtlaseks kergeks täidiseks.Soovikorral võid ka siin maitset täiustada kardemoniga.Täida kuklite põhjad meelepärase moosiga ning tõsta täidis sisse.Kata veel soovikorral vahukoorega!

Mõnusat katsetamist!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar