17. november 2010

Apelsinine šokolaadi-toorjuustutort






Põhi:
• 250 g heledaid küpsiseid
• 50 g mandlilaaste
• 100 g sulatatud võid (82%)
Kate:
• 300 g maitsestamata toorjuustu
• 2 dl vahukoort
• 2 muna
• 200 g tumedat šokolaadi(kasutasin valget sokolaadi)
• 1,5 dl suhkrut
• 1 tl vanillisuhkrut
• 1 dl värskelt pressitud apelsinimahla
• 5 lehte želatiini
Peale:
• 2 dl vahukoort
• 1 dl apelsinimarmelaadi
• 2 lehte želatiini
Purusta küpsised kas köögikombainis või nt taignarulli abil. Lisa mandlilaastud ja sulatatud või, sega läbi ja suru korralikult küpsetuspaberiga kaetud koogivormi põhja. Pane külma.
Pane täidise tarvis 5 želatiinilehte külma vette likku. Sulata veevannil tükkideks tehtud šokolaad. Vahusta munad poole suhkruga tugevaks vahuks. Vahusta toorjuust ülejäänud suhkru, lisa ka 1 tl vanillisuhkrut. Mikserda ka rõõsk koor kohevaks vahuks. Kuumuta äsja pressitud apelsinimahl ja sulata selles liigsest veest kuivaks väänatud želatiinilehed. Kuni želatiinisegu veidi jahtub, sega toorjuust sulašokolaadiga. Lisa munavaht ja sega õrnalt läbi, nirista sisse želatiinisegu, ise pidevalt segades. Viimasena lisa kergelt segades vahukoor. Vala valmis täidis küpsisepõhjale, lase üleöö külmas seista.
Pealmise kihi tarvis pane 5 minutiks likku 2 lehte želatiini. Vahusta vahukoor. Kuumuta apelsinimarmelaad ning sulata selles veest kuivaks pigistatud želatiinilehed. Jahuta veidi ning sega marmelaad siis õrnalt vahukoorega segamini. Vala segu tordile, silu pealt siledaks ja lase vähemalt pool tundi külmikus tarduda.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar