6. mai 2011

Maasika-toorjuustukook



Kuna tulemas on emadepäev ja me sõidame Valgamaale mu ema juurde,siis selleks puhkus sai seekord selline tordike tehtud.

See kook/tort ei vaja küpsetamist!

Põhi:
2 pakki selga küpsiseid
100g võid

Täidis:
400g toorjuustu
400g rõõska koort 35%
3dl purustatud maasikaid
1,5dl suhkrut
5tl želatiini
1dl vett

Kate:
u. 450g maasikaid
4spl suhkrut
4tl maisitärklist
1tl vanillisuhkrut

Sulatada või ning purustada küpsised, segada
kokku ning suruda lahtikäiva koogivormi põhjale.
Asetada külmkappi ootele.
Želatiin panna külma vette paisuma. Purustada
maasikad saumiksriga. Vahustada rõõsk koor suhkruga kohevaks vahuks
.Segada toasoe toorjuust
püreestatud maasikate hulka, segada korralikult
läbi, et tükke ei jääks sisse. Sulatada vesivannil
želatiin, lasta jahtuda ning segada kindlasti maasika-toorjuustukreem želatiini
hulka, mitte vastupidi, samal ajal segades.
Viimasena segada täidise hulka vahukoor, segada
ettevaatlikult läbi ning kallata koogivormi. Panna
külmkappi tarduma vähemalt 4′ks tunniks.
Katte jaoks püreestada maasikad ning ajada läbi
sõela. Asetada maasikapüree koos suhkru ja
vanillisuhruga kastrulisse ning kuumutada
keemiseni. Lahustada maisitärklis vähese külma
veega ning niristada, samal ajal segades, kuuma
maasikapüreesse, kuumutada kuni segu pakseneb
ning lasta täielikult jahtuda.
Võta kook koogivormist välja ning lase heal maitsta!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar