11. jaanuar 2012

Kirsi-kohupiimatort




Sebrakoogi põhjad
Küpseta kõigepealt selle retsepti järgi 2 samasugust põhja.
2x:
2muna,
1klaas suhkrut,
200g hapukoort,
4 kuhjaga spl jahu,
0,5tl soodat,
1spl võid
2tl kakaod.

Munad ja suhkur vahustada, lisada hapukoor, jahu koos soodaga ja lõpuks sulatatud või. Taigen jagada kaheks, ühele osale segada juurde kakao. Võitatud vormi(28cm) keskele tõsta supilusikaga täie kaupa üksteise peale korda mööda heledat ja tumedat tainast, lastel taignal servade suunas laiali valguda. Küpseta 15-20 minutit 190-220 kraadises ahjus.
Korda sama teise põhja küpsetamiseks.

Väiksem korrus peale: Põhja kogused on poole väiksemad.
Küpseta umbes 15cm läbimõõduga vormis ja lõika pooleks ( kaheks põhjaks).

Täidiseks:
500g exquisa kirsikohupiima
400g exquisa toorjuustu
kompotikirsse

Vahusta toorjuust ja sega see siis kohupiimaga. Kata nii suure kui väikse tordi põhi kogu kreemiga-järgi pole vaja jätta.
Kreemile pane peale kirsid (kompotist nõrutatud).
Tõsta peale teise kiht põhja (suurele kui ka väiksele ).

Katteks:
600g pagarikohupiima
600g vahukoort
maitse järgi suhkrut ja vaniljesuhkrut

Vahusta vahukoor natuke vahtu ,lisa kohupiim, suhkrud ja vahusta ühtlaseks kreemiks.

Kata suurem tort kreemiga, silu pealt siledaks ja tõsta ettevaatlikult endale sobivale kohale väiksem tordike.
Kaunista nüüd tort endale meelepäraselt.

Mina kaunistasin suhkrumassist valmistatud lilledega!
Aga võib tordi ka üleni selle kreemiga pritsida ja/või panna veel sulatatud šokolaadist dekoratsioone.

Head Isu!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar