17. november 2010

4sorti Trühvleid



Domino trühvlid:
Koostis:
350 g Domino küpsiseid
175 g maitsestamata toorjuustu
200 g (tumedat) šokolaadi

Kaunistuseks kasuta mida iganes pähe tuleb: marmelaadi,mandlilaaste,purustatud pähkleid,sokolaadi vms

Valmistamine:
Purusta Domino küpsised (sh valge kreem!) köögikombainis või tainarulliga tampides peeneks puruks.
Lisa toorjuust ning lase köögikombainil töötada nii kaua, et segu oleks väga kreemjas.
Tõsta segu külmkappi tahenema.
Vormi segust väikesed pallikesed ja aseta need mõneks ajaks külmikusse tagasi tahenema.
Sulata šokolaadi vesivanni kohal. Kasta iga trühvel sulašokolaadi sisse, siis tõsta tahenema nt fooliumiga kaetud kandikule või lõikelauale. Soovi korral kaunista.




Värvilised sokolaaditrühvlid:


Koostis:
100 g Valge šokolaad (soov. Fazer)
1.5 sl Vahukoor
0.5 tl Vanill- või vanilliinsuhkur

Kaunistada võib värviliste nonparellidega(pildil näha),aga võib ka muid kaunistusi kasutada :)




1. Tükelda šokolaad väikesse kastrulisse ja mõõda hulka vahukoor.
2. Pane eelmisest veidi suuremasse potti vesi ning lase keema tõusta. Aseta šokolaadiga kastrul keevasse vette (nn kuumaveevanni) või selle kohale, nii et väiksema kastruli äär toetub suuremale. Sulata šokolaad lusikaga segades, seejärel sega hulka vanillsuhkur.
3. Tõsta šokolaadisegu potiga jahedasse kohta ja lase 1,5 tundi tahkuda.
4. Vormi tahkunud šokolaadisegust näppude vahel kuulikesed, veereta neid kaunistustes ja tõsta pabervormidesse või taldrikule.
Pane külma ja lase tahkuda vähemalt 30 minutit.

Šokolaaditrühvleid võid veeretada ka purustatud pähklites või mandlilaastudes, saad samuti kaunid ja maitsvad maiused.



Apelsini trühvlid brändiga:
Koostis:
1 dl Vahukoor
200 g Tume šokolaad (näit. Bitter)
1 tk Suure apelsini riivitud kollane koor
2 sl Brändit
Kakaopulbrit

Keeda rõõska koort ja peenelt riivitud apelsinikoort madalal kuumusel 5 minutit. Tõsta kastrul pliidilt, lisa tükikesteks murtud šokolaad ja alkohol. Sega, kuni šokolaad sulab ja segu on ühtlane. Kata anum taldriku või kaanega ning lase toatemperatuuril järgmise päevani seista. Vormi segust pallikesed, kastes lusika (või pallilõikaja) iga kord sooja vette. Veereta palle kakaopulbris ja hoia kuni laualeviimiseni külmas.




Apelsini trühvlid Rummiga:
retsept on sama mis eelmistel trühvlitelgi aga brändi asemel kasuta rummi.


Head Isu!

1 kommentaar: