2. detsember 2010

Tumeda šokolaadi-espressotort



Tellitud tort!
Võtsin kogused 0,5 korda suuremad ja tegin koogi vormi suurusega 28cm(läbimõõt)


Põhi:
180 g šokolaadiküpsiseid
75 g võid

Täidis:300 g kakaokohupiimapastat
4 dl vahukoort
1 dl 20% hapukoort
1 dl suhkrut
0,5 tl vanillsuhkrut
50 g tumedat šokolaadi
1 dl espressot
4 tl želatiinipulbrit ja 4 sl vett

Kaunistamiseks:
vahukoort
Sobib ju pm kõik mida kodus kapis kaunistamiseks leidub :)

Purusta küpsised ja sega sulavõiga. Kata 24 cm lahtikäiva koogivormi põhi ja küljed küpsetuspaberiga. Suru küpsisesegu vormi põhja.
Vahusta vahukoor suhkruga. Sega kohupiimapasta hulka riivitud šokolaad, vanillsuhkur ja kohv. Paisuta želatiin külmas vees ja sulata siis kuumaveevannil. Nirista želatiin kohupiimakreemi hulka ja viimasena sega õrnalt juurde vahukoor. Vala täidis küpsisepõhjale ja hoia 3 tundi kuni üleöö külmas. Kaunista.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar