18. jaanuar 2011

Toorjuustukook Geisha šokolaadiga



Idee: http://www.perenaine.ee/

Põhi:
■6 digestive küpsist
■30g võid

Täidis:

■600g täisrasvast toorjuustu (Philadelphia)
■2 munakollast
■2 muna
■1,5 dl 35% koort
■100-150g Geisha šokolaadi (1-1,5 tahvlit)
■1 dl suhkurt

Kate:

■100g Geisha šokolaadi (1 tahvel)
Purusta küpsised ja sega sulatatud võiga. Suru lusikapõhjaga tugevalt 24 cm-se läbimõõduga koogivormi põhjale.

Sega (toasoe) toorjuust ja suhkur ühtlaseks massiks, lisa ükshaaval, segades, munad ja munakollased. Täidisemassi pidevalt segades nirista juurde koor. Kõige lõpus lisa tükeldatud šokolaad. Küpseta kooki 155-kraadises ahjus 1 tund. Aseta küpsemise ajaks ahju ka veevann. Lülita ahi välja ja jäta kook ahju veel järgmiseks tunniks nii, et ahjuuks on irvakil. Jätka jahutamist toatemperatuurini ja seejärel üleöö külmikus.

Katteks sulata 50g šokolaadi ja määri jahtunud koogile.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar