18. jaanuar 2011

Võikreemitort



Tordi idee pärineb sellest blogist:
http://pozatajapozataja.blogspot.com/search/label/tordid

PŌHI:
4 muna
2 dl suhkrut
1 dl kartulijahu
1 dl jahu
2 tl küpsetuspulbrit

Vahusta munad suhkruga tugevaks vahuks(umbes 5min).Sega omavahel kartulijahu,jahu ja küpsetuspulber,ning lisa munavahule sõela abil.
Jaga tainas kolmeks ja küpseta iga osa erladi 28cm diameetriga lahtikäivas vormis umbes 5-8min.
Võib küpsetada ka ühe põhjana,aga siis on küpsetusaeg pikem(u 20-25 min).
200´C

PASSIOONKREEM:
1-2 dl passionpuuvilja või kompotti(kuna passionit ma ei leidnud poest,ostsin mangokompotti ja sobis imehästi)
4 muna
1 dl suhkrut
5 ˛elatinilehte
3 dl 35%-list vahukoort
½ dl piima
3-4dl vaniljepudingut

passionikreem:selleks vahusta munad suhkruga,lisa vahukoor ja vahusta,lisa ka tükeldatud puuvili ja sega.Pane piima sisse paisuma želatiinilehed,umbes 5min. Sulata želatiinilehed samas piimas.Kalla kreemile juurde segades ise kreemi.
Kui ostsid kompoti,siis kompoti vedelikuga immuta alumine põhi.Lisa korralik kiht kreemi ja tõsta keskmine tordipõhi peale,immuta jälle.Nüüd pane peale vaniljepuding ühe kihina ja selle peale omakorda passionikreem.Kõige peale viimane tordipõhi,immuta.


Võikreem:
Koostis:
250 g võid
100 g suhkruga kondenspiima
150 g tuhksuhkrut
vanilliekstrakti
konjakit

Valmistamine:
Pehmenda või ja vahusta, lisa sõelutud tuhksuhkur ja kondenspiimaga segatud vanill ja konjak.
Kontrolli, et vahustatud või ja kondenspiima temperatuur oleks samad, sest siis seguneb või hästi ja kreem tuleb kvaliteetsem.
Kui temperatuurid on erinevad, eraldub vedelik võist ja kreem on rabe ning kaotab elastsuse. Selle vea parandamiseks lisa veidi pehmendatud võid, soojenda kogu kreemi natuke ja vahusta uuesti.

Kata kogu tort võikreemiga,kasuta selleks kas tordipritsi või lusikat.
Pealt kaunistasin veel sulatatud sokolaadiga ja tegin ka lillemassist mõned roosid.

Head isu!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar