2. mai 2011

Tõmmud vastlakuklid



Retsept on pärit www.nami-nami.ee

u 15tk

Kakao-pärmitainas:


350 g nisujahu
50 g suhkrut
0.5 tl soola
35 g kakaopulbrit (0.75 dl)
1 pakk kuivpärmi
75 g pehmet toasooja võid
2.5 dl käesooja piima
määrimiseks muna


Täidis:
50 g šokolaadi
75 g martsipani

Kakao-vahukoor:

2 dl 35% rõõska koort
1 sl kakaopulbrit
1 sl suhkrut

Peale:
tuhksuhkrut


Valmistamine:
Sega kausis nisujahu, kakaopulber, suhkur, sool ja kuivpärm. Näpista jahusegu sisse pehme või, siis sega juurde soe piim ning sõtku tainas ühtlaseks. Kui tainas kausi ja käte küljest lahti lööb, siis kata tainakauss puhta rätiku või toidukilega ning lase tainas soojas kohas kahekordseks kerkida.
Sõtku kerkinud tainas hästi kergelt läbi, siis rulli pikaks "vorstiks" ja lõika paraja suurusega juppideks. Vormi tainajupid kukliteks. (Mina teen nii: Murran tükikese tainast (nii umbes väikese muna suurune tükk), asetan hästi kergelt jahusele töölauale ja asetan peopesa kuplina peale (nagu hoiaksin arvutihiirt, aga tainatükk jääb peopesa alla). Nüüd teen peopesaga töölaual väikeseid tugevaid ringe, kuklit kergelt surudes, kuni tainatükk on kenasti siledaks kukliks muutunud.)
Aseta kuklid ahjuplaadile ja lase veel 15 minutit kerkida.
Pintselda pealt munaga ja küpseta 200-225kraadises ahjus umbes 15 minutit, kuni kuklid on kenasti küpsenud.
Libista kuklid metallrestile jahtuma, kattes need jahtumise ajaks köögirätikuga.
Lõika jahtunud kuklitelt kaas maha ja uurista igast kuklist umbes teelusikatäis sisu välja.
Sulata täidise jaoks šokolaad, sega juurde peenestatud martsipan ning seejärel ka kuklitest uuristatud sisu. Jaota saadud segu kuklitele.
Sega kausis suhkur ja kakaopulber, lisa rõõsk koor ning klopi vahule. Jaota kakaovahukoor kuklitele ning tõsta "kaaned" tagasi peale.
Sõelu kuklitele tuhksuhkrut (soovi korral kasuta nt tähekujulist šablooni) ning serveeri.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar