9. august 2011

"Sipelgapesa"kook/tort




Tainas:

8 dl nisujahu

200 g margariini

100 g suhkrut

100 g hapukoort

0.5 tl söögisoodat

1 sl äädikat

Kreem:
400 g suhkruga suhkruga kondenspiima või

400 g iiriseid

150 g võid

0,5-1dl piima

Valmistamine:
Mõõda kaussi jahu, lisa sulamargariin, suhkur, hapukoor, sooda ja äädika segu. Sega ühtlaseks tainaks ja pane 1-2 tunniks külmkappi. Aja külm tainas läbi hakkmasina jämeda sõela või riivi jämeda riiviga otse ahjuplaadile. Aseta saadud ribad pannile ja küpseta neid 15-20 minutit 200-220kraadises ahjus.

Kreemi valmistamiseks sulata iiriseid, lisa piim ja sulavõi. (Kreemi jaoks võid kasutada ka suhkruga kondenspiima. Kinnist suhkruga kondenspiimapurki tuleks keeta vees umbes 2 tundi).

Vala saadud kreem krõbinatele, sega ja lao taldrikule kuhja nagu sipelgapesa või pane omale meeldivasse vormi. Lase hanguda.
kaunistasin pealt sulatatud sokolaadiga :)



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar