14. juuni 2010

Lepatriinu tort





Põhi:
valmis kodumaine tordipõhi

Maasikatäidis:
5-6 zelatiinilehte
2,5dl vahukoort
2 dl hapukoort
200g maitsestamata toorjuustu
2 dl suhkrut
600g maasikaid püreestatuna

Immutamiseks vaniljepiima

Kaunistamiseks martsipani,maasikaid ,pruuni šokolaadi 50g

Leota zelatiinilehti rohkes vees 5-10min. Vahusta koor. Püreesta maasikad.
Sega omavahel hapukoor, toorjuust, suhkur ja maasikad. Sulata veest kuivaks pigistatud zelatiinilehed 0,5dl keevas vees/maasikamahlas, lase hetk jahtuda. Kuna täidis on külm siis lisa kõigepealt osa marjasegust peene nirena valades zelatiini hulka ja alles seejärel sega saadud segu ülejäänud maasikatäidise juurde, sega õrnalt juurde vahukoor.

Vooderda lähtikäiv vorm toidukilega. Lõika tordipõhi kolmeks kihiks. Pane vormi põhja biskviidi pealmine kiht tagurpidi, immuta vaniljepiimaga(piim+vaniljesuhkur). Vala peale pool maasikasegust. Tõsta peale keskmine biskviidikiht, immuta ja vala ülejäänud maasikatäidis. Tõsta peale viimane kiht, immuta. Lase külmkapis tarduda 4-5tundi või üleöö. Kaunista vastavalt soovile.

Enne kaunistamist kata tort õhukese vahustatud vahukoore kihiga.
Martsipani rullisin õhukeseks rohelisel tuhksuhkrul.Martsipani kulus mul 500-600g.
Tõstsin selle siis koogile ja vajutasin õrnalt kinni. Ladusin küpsetuspaberile ritta poolikud maasikad.Sulatasin sokolaadi ning kaunistasin maasikad lepatriinudeks. Poest ostsin rohelisi martipanist lehekesi. sokolaadi abil liimisin lehed martsipanile ja kõige viimasena liimisin lepatriinud :)

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar